Bitcoinin hinta nousee 51 000 dollariin, kun Yhdysvaltain senaatti siirtää 1,9 biljoonan dollarin kannustimen

Bitcoin saavuttaa 51 000 dollaria, kun Yhdysvaltain senaatti vihreää 1 400 dollarin „hämmentävää“ tarkastusta amerikkalaisille.

Bitcoinin ( BTC ) hinta nousi yli 51 000 dollariin 7. maaliskuuta sen jälkeen, kun Yhdysvaltain senaatti oli hyväksynyt odotetun 1,9 biljoonan dollarin kannustinlaskun, joka on noin kaksi kertaa suurempi kuin BTC: n markkina-arvo.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden sanoi, että senaatin hyväksyntä osoittaa merkittävää edistystä „kipeästi kaivatun“ elvytyslaskun toimittamisessa amerikkalaisille. Hän sanoi :

„Tänään voin sanoa, että olemme ottaneet vielä yhden suuren askeleen eteenpäin lupauksen täyttämisessä, että apu on tulossa. Se ei ollut aina kaunis, mutta sitä tarvittiin niin kipeästi, kipeästi. “

Miksi Bitcoinin hinnan ärsyke on nouseva?

Kun kannustinlasku hyväksytään, se rentouttaa välittömästi taloudellisia olosuhteita Yhdysvalloissa. Viime vuosi on osoittanut, että tällaisten toimenpiteiden vaikutus nostaa sijoittajien halukkuutta riskialttiisiin varoihin, mukaan lukien osakkeet ja kryptovaluutat.

Huhtikuussa 2020, kun ensimmäinen elvytyslasku hyväksyttiin, se osui samaan aikaan massiivisen härkätaistelun kanssa sekä Yhdysvaltain osakemarkkinoilla että kryptovaluuttamarkkinoilla.

Luonnollisesti sijoittajat odottavat, että toisella elvytyspaketilla on samanlainen vaikutus Bitcoinin hintaan lyhyellä aikavälillä.

Pitkäaikainen kauppias Peter Brandt sanoi, että Yhdysvaltain dollarin ostovoiman devalvaatio on vasta alkanut.

Devalvoituvan dollarin ja uuden elvytyspaketin yhdistelmä saattaisi todennäköisesti parantaa markkinoiden ilmapiiriä Bitcoinin ympärillä. Brandt kirjoitti :

„Yhdysvaltain dollarin DX_F dollarin ostovoiman devalvaatio on vasta alkanut. Siksi Bitcoin $ BTC: n, kiinteistöjen, Yhdysvaltojen osakkeiden ja hyödykkeiden trendi jatkuu edelleen korkeammana ilmaistuna USD USD: n fiat-arvoina. „

Jos Yhdysvaltain osakemarkkinat alkavat elpyä viikon pituisen vetäytymisen jälkeen , se voi katalysoida edelleen Bitcoinia, koska osakkeet ja kryptovaluutat laskivat samanaikaisesti äskettäisen korjauksen aikana.

Kiinalaiset yritykset seuraavat MicroStrategy-strategiaa?

Bitcoinin parantuvan makroympäristön huipulla ensimmäinen kiinalainen pörssiyhtiö Meitu on virallisesti ostanut 40 miljoonan dollarin arvosta Bitcoinia ja Ethereumia. Yhtiö ilmoitti:

„Ryhmä on ostanut 15 000 yksikköä eetteriä ja 379,1214267 yksikköä Bitcoinia (BTC), molemmat kryptovaluutat, avoimen markkinatapahtumissa yhteensä noin 22,1 miljoonaa dollaria ja 17,9 miljoonaa dollaria yhteensä 5. maaliskuuta 2021.“

„Ensimmäinen kiinalainen pörssiyhtiö, joka osti suuren määrän bitcoinia, ilmestyi“, suosittu kiinalainen toimittaja nimeltä Wu Blockchain kommentoi 7. maaliskuuta. Mutta sen perustajaa kritisoitiin siitä, että se antoi useita ICO: ita vuonna 2017. “ Hän lisäsi:

”Meitu sanoi, että salauksella on tarpeeksi arvioitavaa tilaa, se voi hajauttaa riskiä pitää rahaa käteisellä rahastojen hallinnassa. Tämän vaikutuksesta saattaa olla enemmän kiinalaisia yrityksiä, jotka ostavat Bitcoinia osakekurssiensa nostamiseksi, mutta Kiinan hallitus voi myös kieltää ne. „