• Het is 2020, maar om een of andere reden voelt het weer als 2017. Waarom? Het is de YFI (nee, niet WiFi). Het YFI-token van Yearn
  • Finance lijkt niet te vertragen. Helemaal niet. De ‚absoluut geen-waarde‘ penning heeft eigenlijk een waardebepaling van $4000 bereikt en is na Bitcoin de op een na hooggeprijsde crypto-activa geworden.

YFI wordt de op één na hoogste geprijsde cryptokaart.

Ze vergelijken de cryptokapitaalruimte niet voor niets met het wilde westen van de financiële wereld. Zeker als je een penning als YFI hebt, die theoretisch geen waarde heeft maar toch met duizenden dollars gaat handelen. Alsof de dollar geen waarde heeft (sarcasme bedoeld).

Ja, dat klopt. Zoals CryptoPotato eerder meldde, was YFI ongeveer 35,000% omhoog vanaf 25 juli. Fast forward vijf dagen, de laatste DeFi ‚opbrengst landbouw‘ token doet rondes rond de $4000 prijs merk en heeft gewaardeerd door bijna 48.000%.

Dat maakt het tot de op één na hoogste geprijsde cryptocurrency na Bitcoin Evolution. YFI begon met $8,55 op 17 juli, en met een totale voorraad van 30.000 penningen. Volgens de gegevens van CoinMarketCap zijn er al 29.838 YFI-munten in omloop.

Waar gaat het over?

Volgens DeFi Pulse stijgt het op Ethereum gebaseerde crypto-muntje snel in de gelederen en staat het momenteel op nummer 9 met een winst van 30% in de laatste 24 uur. Wat is er met alle winsten als YFI helemaal geen waarde heeft?

Het lijkt erop dat het addertje onder het gras zit in de officiële aankondiging van de maker Andre Cronje. Cronje verklaarde zeven systemen die deel uitmaken van het Jaarlijkse Financiële Ecosysteem – jaarn.financiën, ytrade.financiën, yliquidate.financiën, yleverage.finance, ypool.finance, yswap.exchange, *.finance.

Al deze systemen werden tot voor kort beheerd door het ontwikkelingsteam. Volgens Andre:

In verdere pogingen om deze controle op te geven (meestal omdat we lui zijn en het niet willen doen), hebben we YFI, een volledig waardeloos 0 bevoorradingspenning, vrijgelaten. We herhalen, het heeft 0 financiële waarde. Er is geen pre-mine, er is geen verkoop, nee je kunt het niet kopen, nee, het zal niet op uniswap zijn, nee, er zal geen veiling zijn. We hebben er niets van.

The Year Finance creator gaat verder met te zeggen dat de enige manier om te communiceren met het ecosysteem is door het verstrekken van liquiditeit aan een van de zeven platforms en het inzetten van de output tokens in distributiecontracten.

Maar hoe zit het dan met ‚Compleet waardeloos 0 bevoorradingspenning‘?

Het is belangrijk om op te merken dat elke keer als Andre het over YFI had en de specificaties van het protocol noemde, hij onder de indruk was van het woord ‚verdienen‘.

Het jaarcontract voor de stimulering van de inzet staat op Curve, waardoor de mensen y tokens kunnen verdienen. En als gevolg van de DeFi-manie, de totale waarde van de USD, stijgt gestaag (bijna 4 miljard dollar nu).

Omdat er geen optie was om YFI-munten te kopen en niemand het protocol (goud voor ‚gedecentraliseerde opbrengstboeren‘) controleert, gingen de investeerders er alles aan doen om YFI te ‚verdienen‘.

Dat resulteerde op zijn beurt in een explosieve stijging van de waarde van de penning. Het protocol wordt terecht genoemd, omdat dit meer DeFi zal leiden tot het ‚verlangen‘ naar YFI-belang.

Op dit moment heeft Yearn Finance voor 130 miljoen dollar aan liquiditeit in al zijn systemen gestoken. De ‚verdiende waarde‘ van de penning stijgt exponentieel, maar zal deze in de toekomst de prijs van de bitcoin overtreffen? Dat valt nog te bezien.