Ethereum mördare och lager-2 tokens rally trots 5% Bitcoin prisfall

Altcoins som erbjuder lager-2-lösningar pressade högre medan vinsttagande resulterade i att Bitcoin-priset drog tillbaka till $ 45 000-nivån.

Bitcoin-priset 5% tillbaka från det nyetablerade $ 48 220

Den 10 februari drog Bitcoin (BTC) -priset 5% tillbaka från det nyetablerade $ 48 220 och ett antal altcoins genomgick också små korrigeringar.

Data från Cointelegraph Markets och TradingView visar att Bitcoin har minskat med 4,96% sedan gårdagens toppar och handlas för närvarande till $ 44,900.

Återgången till $ 45 000-nivån kan helt enkelt vara resultatet av att handlare tar nyligen vinster från Bitcoin och altcoins eftersom rallyn tycktes tappa fart runt $ 48 000-nivån.

Ett nyligen tillkännagivande från JPMorgan-analytiker som säger att de inte förväntar sig att några stora företag följer Teslas senaste $ 1,5 miljarder Bitcoin-köp kan ha orsakat skakningar bland vissa investerare, men uppgifter från Grayscale Investments visar att de flesta institutionella investerare är angelägna om att lära sig mer om att investera i BTC. .

Lite positiva nyheter kom från Twitter-vd Jack Dorsey, som fördubblade sitt stöd för kryptosektorn genom att donera 1 miljon dollar till Coin Center, en Washington-baserad advokatgrupp. Dorsey avslöjade också att Twitter undersöker möjligheten att betala anställda i BTC.

Trängsel och höga transaktionsavgifter på Ethereum-nätverket har satt fokus på lager-2 och Ethereum Virtual Machine (EVM) -kompatibla protokoll när projekt och handlare strömmar till Matic (MATIC) och Avalanche (AVAX).

Detta stadiga inflöde av medel till varje projekt resulterade i prisuppgångar på mer än 200% under den senaste veckan.

Binance Coin (BNB) har också sett betydande prisuppgång de senaste dagarna och nådde en ny höjd på $ 148 den 10 februari. Övergången till en ny all-time high kommer när Binance Smart Chain (BSC) växer i framträdande ställning och konkurrerar med Ethereum och DeFi-plattformar.

Traditionella marknader sjunker efter att ha satt nya rekordhöga toppar

De tre stora aktiemarknadsindexen skapade nya rekordhöjder under dagens tidiga handelstider innan de pressades för att stänga dagen blandad.

S&P 500 och NASDAQ tillbringade större delen av dagen i rött och trots en sen stigning stängde 0,03% respektive 0,25% medan Dow kunde hålla björnar av och avsluta upp med 0,20%.

Även om det inte fanns några specifika nyheter som fick marknadspressen, har alla tre index sett stigande priser under den första veckan i februari, så det förväntas en blygsam tillbakadragning under en normal marknadscykel.

Bitcoins korrigering väger på altcoins

En ny våg av försäljning slog till kryptomarknaden precis som traditionella marknader stängdes och topp-25 altcoins föll under tryck.

Anmärkningsvärda undantag från den baisse nedgången inkluderar Cardano (ADA), som för närvarande ökar med 28,11% och handlas till ett pris av 0,892 $, och AVAX som är upp med 85,39% och handlas för 58,26 $.

Celo (CELO) visar också en stark uppgång, upp 40% för att handla till $ 5,00 medan The Graph (GRT) har sett sin prisökning 26% till en ny all-time high på $ 1,26.

Det totala börsvärdet för kryptovalutor ligger nu på 1,37 biljoner dollar och Bitcoins dominansnivå är 61,3%.